ViktVäktarna - Grekisk naanbrödspizza

Grekisk naanbrödspizza

9
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Fuskpizza är suverän fredagsmiddag! När det ska gå snabbt är det smart att använda olika typer av bröd som pizzabotten istället för att hålla på med deg som ska jäsa, kavlas osv. Denna variant har naanbröd som botten och är toppad med oliver, mozzarella, grillad paprika, tomat, salladsost och dill. Löjligt god!

Ingredienser

Cocktailtomater

250 g

Grillad paprika i lag (utan olja)

200 g

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Schalottenlök

2 st

Naanbröd

4 st, liten/litet

Mozzarella

100 g

Salladsost (feta) 10%

100 g

Dill

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera tomater, strimla paprika, dela oliver i mindre bitar och skiva löken tunt.
  3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och fördela osten på pizzorna. Toppa med grönsakerna och sätt in i ugnen 5-10 minuter tills de fått fin färg.
  4. Toppa med hackad dill.