![ViktVäktarna - Grillad caesarsallad med räkor och kapris](https://v.cdn.ww.com/media/system/wine/61e12ab8bd5c4600a103cbc0/4f6a2eee-0486-4fd3-a8ed-42f228447ee1/td39bpgvoijdifh8bth9.jpg?fit=crop&height=800&width=800&enable=upscale&quality=80&auto=webp&optimize=medium)
Grillad caesarsallad med räkor och kapris
10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hur mycket får man ändra i en caesarsallad och ändå kalla det caesarsallad? Denna världsberömda sallad uppfanns på 20-talet av en italienare vid namn Caesar Cardini som jobbade som kock i USA. Hans original bestod av sallad, råa ägg, olivolja, krutonger, parmesan och worcestershiresås. Allt detta har vi i vår också, men med lite andra godsaker också, det är ju trots allt 100 år senare!
Ingredienser
Äggula
1 st
Senap (dijon)
1 tsk
Vitlök
1 klyfta(or)
Parmesanost
1 dl
Worcestershiresås
2 tsk
Kapris
1 msk
Rapsolja
¾ dl, kallpressad
Socker
1 krm
Citron
1 st
Bröd ljust/vitt, typ lantbröd
1 skiva(or), gärna surdeg
Rapsolja
1 msk
Kapris
2 msk
Romansallad
2 st
Avokado
1 liten(t)/små
Skalade räkor
300 g