ViktVäktarna - Grillad coleslaw

Grillad coleslaw

1
Points® value
Total tid
20 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Vad är godare än coleslaw egentligen? Jo, det ska vi berätta – grillad coleslaw! Grillad kål får en otroligt god smak och tillsammans med en krämig och syrlig dressing och andra grönsakskompisar blir denna coleslaw det perfekta tillbehöret i sommar (eller när du nu orkar dra fram grillen)!

Ingredienser

Savoykål

900 g

Rapsolja

1 msk

Majonnäs, lätt 30%

3 msk

Äppelcidervinäger

2 msk

Senap (dijon)

1 msk

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

1 st, orange

Persilja

1 dl, hackad

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Skär kål i ca 3 cm-tjocka klyftor, låt rotfästet sitta kvar så att klyftorna inte faller sönder. Pensla med olja och grilla på direkt värme tills de fått ordentligt med färg, ca 5 minuter per sida. Ta från grillen och låt svalna.
  2. Vispa ihop majonnäs, vinäger, senap, salt och peppar.
  3. Skiva lök och paprika tunt, hacka persilja och riv morot grovt. Strimla den grillade kålen. Lägg över allt i en stor skål och häll på dressingen. Blanda runt så att allt täcks.

Anteckning

Vill du ha en lite kladdigare coleslaw, blanda majonnäsen med samma mängd gräddfil.