ViktVäktarna - Grillad gazpacho med salladsost och rostat bovete

Grillad gazpacho med salladsost och rostat bovete

3
Points®
Total tid
2 tim 35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gazpacho är en uppskattad kall tomatsoppa med mycket smak. Och för att få ännu mer smak i den har vi grillat grönsakerna och dessutom blandat ner lite chipotle. Och så toppar vi kalaset med smulad salladsost, gräslök och saltrostat bovete. Denna soppa är en riktig sommardröm!

Ingredienser

Paprika

1 st

Tomat

1½ kg

Gurka

1 st

Lök

1 liten(t)/små, röd

Vitlök

2 klyfta(or)

Sherryvinäger

2 msk

Chipotlepasta

1 tsk

Olivolja

1 msk

Bovete, okokt

4 msk

Rapsolja

1 tsk

Gräslök

1 msk

Salladsost (feta) 10%

50 g

Instruktioner

  1. Grilla tomat och paprika runt om tills de fått lite färg och precis börjat mjukna.
  2. Skala gurka och skiva den. Hacka lök och vitlök. Dela tomat och paprika i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en skål och tillsätt vinäger och chipotlepasta. Mixa till en helt slät soppa. Blanda ner olivolja och smaka av med salt och ev. mer chipotlepasta. Ställ i kylen minst 2 timmar tills den är helt kall.
  3. Blötlägg under tiden bovete (minst 1 timme). Låt sedan rinna av.
  4. Värm rapsolja i en panna och stek bovetet på medelvärme tills de är gyllene och torra. Salta lätt.
  5. Finhacka gräslök.
  6. Häll upp soppan i skålar och toppa med smulad ost, gräslök och bovete.

Anteckning

Gör soppan på morgonen innan du åker till stranden och låt den stå i kylen tills du kommer hem. Du kommer älska dig själv för det när du kommer hem trött och varm och hittar denna uppiggande kalla dröm!