ViktVäktarna - Grillad halloumibowl

Grillad halloumibowl

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bowlstrenden verkar inte avvika och det är vi så glada för. Färgstarka, smakrika och härliga skålar fyllda med godsaker vill vi ju äta alltid! Och varför inte grilla innehållet när det passar? I botten quinoa- och blomkålsris toppat med grillad avokado, nektarin, halloumi och rödlök. Och så en grön ärthummus med basilika och pumpafrön.

Ingredienser

Quinoa, okokt

2 dl

Blomkål

¼ medelstor(t)/medelstora

Avokado

1 liten(t)/små

Nektarin

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Olivolja

1 tsk

Halloumi

150 g

Gröna ärter

4 dl, tinade

Pumpakärnor

½ dl, rostade

Vitlök

1 klyfta(or)

Basilika

½ dl

Citron

1 st

Olivolja

1 tsk

Sallad

70 g

Pumpakärnor

1 msk

Instruktioner

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  2. Mixa blomkålen till ett ris. Blanda med den varma quinoan.
  3. Halvera och kärna ur avokado och nektariner. Klyfta löken. Pensla allt med lite olja.
  4. Grilla löken långsamt på indirekt värme. Grilla avokado och nektariner på direkt värme med snittytan nedåt några minuter. Grilla sedan ett par minuter på andra sidan.
  5. Grilla halloumi hel på båda sidorna på indirekt värme. Skiva sedan upp.
  6. Mixa ärter, pumpafrön, finhackad vitlök, basilika, pressad saft och rivet skal av citron till en röra. Blanda ner olja och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg upp blomkålsquinoan i djupa skålar och fyll på med det grillade. Toppa med en klick ärtshummus, sallad och pumpafrön.