ViktVäktarna - Grillad korv med paprikasalsa

Grillad korv med paprikasalsa

5
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Grillad korv är ju en riktig klassiker, framförallt under sommarhalvåret. Men är det inte dags att börja variera den lite mer? Det tycker vi! Har har vi en supersmarrig variant där kycklingchorizo toppas med en läcker salsa på grillad paprika, lök och kikärter.

Ingredienser

Grillad paprika i lag (utan olja)

100 g

Lök

1 msk, hackad/hackat, rödlök

Kikärter, konserv

1 dl

Sherryvinäger

2 tsk

Paprikapulver

½ tsk, rökt

Oregano

½ tsk, torkad

Kycklingkorv 9%

4 st, chorizo

Korvbröd

4 st

Instruktioner

  1. Hacka paprika och lök. Blanda ihop med sköljda och avrunna kikärter, vinäger, paprikapulver och oregano.
  2. Grilla korven och lägg i bröden. Toppa med salsan.

Anteckning

Har du inte sherryvinäger, ta rödvinsvinäger istället.