Grillad kyckling med pasta och paprikapesto

Grillad kyckling med pasta och paprikapesto

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En ljuvlig pesto gjord på grillad paprika, rostade solrosfrön, vitlök och parmesan sätter smaken på denna pasta, serverad till grillad kyckling.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Marinad, max 1 gram fett

65 g

Paprika

1 st, stor röd

Solroskärnor

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or), 1-2 klyftor

Olivolja

1 msk

Vitvinsvinäger

2 msk

Parmesanost

¾ dl

Pasta okokt (typ penne)

6 dl

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg kyckling i marinad.
  2. Halvera paprika och ta ut kärnhuset. Grilla i ugn med skalet uppåt tills det blivit svart. Skölj hastigt i kallt vatten och dra av skalet.
  3. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna. Mixa paprika med pressad vitlök, solrosfrön, olja, vinäger och parmesan till en grov pesto. Smaka ev. av med lite salt.
  4. Grilla kycklingen tills den är genomstekt.
  5. Koka pasta och blanda med paprikapeston. Spä ev. med lite av pastavattnet. Servera med grillad kyckling och sallad.

Anteckning

Gillar du hetta är det gott att tillsätta lite chili i peston.