ViktVäktarna - Grillad lax med fransk potatissallad

Grillad lax med fransk potatissallad

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad lax är fantastiskt gott och tillsammans med en fransk potatissallad med kapris och rödlök blir det en riktigt härlig sommarmiddag. Sin goda smak får potatissalladen av senaps- och vinägerdressingen.

Ingredienser

Lax

500 g, med skinn

Sockerärter

150 g

Sallad

70 g

Färskpotatis

800 g

Lök

1 st, röd/röda

Kapris

2 msk

Olivolja

½ dl

Vitvinsvinäger

2 msk

Senap (dijon)

1 msk

Instruktioner

  1. Koka potatis knappt färdig och låt svalna lite. Skala och skiva rödlök. Lägg lök och kapris i en skål.
  2. Blanda ihop olja, vinäger och senap. Smaka av med flingsalt, peppar och ev mer senap.
  3. Dela potatis och lägg ner i skålen med lök och kapris. Slå över dressingen och rör om.
  4. Strimla sockerärtorna och blanda med sallad.
  5. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på grillen och grilla tills skinnet blir riktigt knaprigt. Vänd sedan och grilla ovansidan. Servera laxen tillsammans med potatissallad, grönsallad och sockerärter.