Foto av Grillad oxfilé med vitlökspotatis från WW ViktVäktarna

Grillad oxfilé med vitlökspotatis

14
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Riktigt läcker kötträtt med goda tillbehör! Den knapriga blomkålssalladen och gyllene vitlökspotatisen kompletterar köttet bra.

Ingredienser

Blomkål

½ medelstor(t)/medelstora

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Persilja

1 knippe(n)

Majs

1 dl

Rapsolja

1 msk

Vitvinsvinäger

2 tsk

Vatten

2 tsk

Potatis

300 g, fast

Vitlök

3 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Oxfilé

300 g

Rapsolja

1 tsk

Gräddfil 12%

1 dl

Gräslök

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela blomkål i mindre bitar, strimla purjo och hacka persilja. Blanda ihop med majs.
  3. Vispa ihop olja, vatten och vinäger. Smaka av med lite salt och peppar och blanda ner blanda grönsakerna.
  4. Skiva potatisen och blanda med pressad vitlök och margarin. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills potatisen är mjuk och fått fin färg, ca 30 minuter.
  5. Pensla oxfiléskivor med olja, grilla på kolgrillen eller i en grillpanna.
  6. Blanda gräddfil med hackad gräslök, smaka av med salt och servera till oxfilén, potatisen och blomkålssalladen.