Grillad portabelloburgare med chilichutney
11
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Chilichutneyn till dessa marinerade och grillade portabelloburgare är verkligen "to die for" som en ungdom hade uttryckt det. Chili, tomat, lök, vitlök, socker och vinäger som får koka ihop länge blir helt ljuvligt, som någon något äldre person hade uttryckt det. Hur vi än väljer att beskriva den, vill du alltså inte missa den!
Ingredienser
Aubergine
1 medelstor(t)/medelstora
Portabello
4 stor(t)/stora
Rapsolja
2 msk
Balsamvinäger
4 msk
Vitlök
1 klyfta(or)
Honung, flytande
2 tsk
Tomat
200 g
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
2 klyfta(or)
Chilipeppar
2 st, röd/röda
Rapsolja
1 tsk
Farinsocker
½ dl
Lök
1 medelstor(t)/medelstora, silverlök
Hamburgerbröd
4 normalstor(t)/normalstora
Ruccola
4 dl