ViktVäktarna - Grön ärtsoppa med fullkornskrutonger och salladsost

Grön ärtsoppa med fullkornskrutonger och salladsost

6
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Inte många middagar går snabbare än en grön ärtsoppa! Det är verkligen en perfekt vardagsrätt för de stressigare kvällarna. Denna har vi toppat med rågbrödskrutonger och salladsost - drömmigt!

Ingredienser

Schalottenlök

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Rågbröd grovt med hela korn

2 skiva(or), stor(t)

Smör

2 tsk

Rapsolja

2 tsk

Matlagningsvin, vitt

1½ dl

Gröna ärter

500 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Citron

½ st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Salladsost (feta) 10%

50 g

Instruktioner

  1. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  2. Dela brödet i små smulor.
  3. Smält smöret i en panna och stek brödbitarna tills de är knapriga.
  4. Värm olja i en gryta och stek lök en stund, blanda ner vitlök och låt steka med hastigt. Häll på vin och låt det koka bort nästan helt.
  5. Tillsätt ärter, vatten så att det precis täcker, buljongtärning. Låt koka upp och häll på matlagningsbas. Låt soppan bli varm och smaka av med peppar och pressad citron.
  6. Servera soppan toppad med krutongerna och smulad ost.