Grön ärtsoppa med pocherat ägg - ViktVäktarna

Grön ärtsoppa med pocherat ägg

2
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En väldigt enkel och snabb vardagssoppa gjord på gröna ärter med smak av citron och basilika.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Gröna ärter

600 g

Sambal oelek

1 tsk

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vatten

6 dl, (+ 1 ½ liter till pochering av ägg)

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Basilika

½ kruka(or)

Citron

½ st

Ättikssprit

1 msk

Salt

1 tsk

Ägg

4 st

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök.
  2. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök. Pressa ner vitlök och tillsätt ärter, sambal, buljongtärning, vatten och matlagningsgrädde. Låt puttra ca 10 minuter.
  3. Tillsätt basilika och mixa slät. Spä med mer vatten om den är för tjock. Smaka av med pressad citron, salt och ev. mer sambal.
  4. Koka upp en kastrull med vatten. Blanda ner ättika och salt. Knäck äggen i vars en kopp. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i vattnet med en sked. Släpp sedan ner äggen, ett i taget, i kastrullen. Låt sjuda 3 minuter. Lyft upp äggen och lägg på hushållspapper.
  5. Servera soppan med de pocherade äggen.