Foto av Grön ärtsoppa med räkor och pepparrotstopp från WW ViktVäktarna

Grön ärtsoppa med räkor och pepparrotstopp

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Härligt krämig och fantastiskt god. Denna klassiker får extra piff med räkor och pepparrot.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Gröna ärter

500 g

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Skalade räkor

4 dl

Fraiche 8%

2 dl

Pepparrot

½ msk, riven/rivet, 1/2 -1 msk

Bröd grovt, osötat

4 skiva(or)

Färskost 11%

2 msk

Gurka

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Hacka löken grovt.
  2. Värm margarin i en gryta och stek löken.
  3. Häll i ärtorna, vatten och buljong. Koka upp och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda räkor och fraiche. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
  5. Häll upp soppan i djupa tallrikar och toppa med räkröran.
  6. Servera med en grov smörgås med färskost och gurka.