ViktVäktarna - Grön pici pasta med stekta grönsaker och burrata

Grön pici pasta med stekta grönsaker och burrata

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pici pasta är en handrullad, och lite tjockare, variant på spaghetti. Just dessa är gjorda på två ingredienser, mjöl och spenat, serveras med stekta grönsaker och burrata, och är lika roliga att göra som de är goda att äta!

Ingredienser

Spenat, färsk

150 g

Durumvetemjöl

225 g

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 liten(t)/små

Vitlök

3 klyfta(or)

Cocktailtomater

400 g

Olivolja

½ msk

Chili flakes

½ tsk

Burrata

100 g

Instruktioner

  1. Lägg spenat i en matberedare och kör till små smulor. Tillsätt mjöl och kör ihop till en klibbfri pastadeg. Känns den klibbig, tillsätt lite mer mjöl.
  2. Dra loss små bitar av degen och rulla ut små längder (likt tjock spaghetti).
  3. Halvera zucchini på längden och skiva sedan upp i halvmånar. Strimla purjolök och finhacka vitlök.
  4. Värm olja i en djup panna och stek purjo en stund. Tillsätt tomater, vitlök och zucchini och låt steka med tills tomaterna börjar släppa vätska och zucchinin mjuknat.
  5. Koka pici pastan i rikligt saltat vatten tills de är al dente. Spara 2 dl av kokvattnet.
  6. Häll på kokvattnet i grönsakspannan och låt steka med en stund och blanda sedan ner pastan. Krydda med chili flakes och toppa med burrata.

Anteckning

Du kan låta picin ligga och torka i rumstemperatur i ett dygn om du vill förbereda middagen kvällen innan. Burrata innehåller löpe. Vill du har en lakto-ovo-vegetarisk rätt, byt ut till mozzarella.