ViktVäktarna - Grön shakshuka

Grön shakshuka

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Shakshuka är en frukosträtt från Mellanöstern som tagit oss med storm. Vanligtvis är den tomatbaserad, men här har vi en ny variant - grön shakshuka. Det handlar om purjolök, vitlök, en massa färska örter, ärter och spenat. Och så givetvis de klassiska bakade äggen och toppat med salladsost. Grym brunch- eller lunchrätt tycker vi.

Ingredienser

Purjolök

3 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

3 klyfta(or)

Mynta

2 msk

Koriander

2 msk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Olivolja

2 tsk

Spiskummin

2 tsk

Koriander

1 tsk, malen

Harissapasta

1 msk

Gröna ärter

300 g

Spenat, färsk

400 g

Ägg

4 st

Salladsost (feta) 10%

100 g

Instruktioner

  1. Skiva purjolök, finhacka vitlök, mynta, koriander och chili.
  2. Värm olja i en panna och stek löken några minuter. Blanda ner vitlök, spiskummin och koriander och stek i ytterligare en minut. Blanda ner harissa, ärter och spenat. Lägg lock på och låt steka i 5 minuter. Rör om då och då.
  3. Blanda ner mynta och koriander och smaka av med salt och peppar. Gör fyra små gropar i röran och knäck ett ägg i varje grop. Lägg på locket och låt sjuda i några minuter tills äggvitorna stelnar.
  4. Toppa med smulad ost och chili.

Anteckning

Servera shakshukan som den är eller med en bit bröd till.