ViktVäktarna - Grönkålssallad med äpple och valnötter

Grönkålssallad med äpple och valnötter

2
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Lätt
Grönkål, svenska vinteräpplen och valnötter blir ett underbart tillbehör på julbuffén.

Ingredienser

Grönkål

200 g

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Valnötter

20 halv(t)/halvor

Senap (dijon)

1 tsk

Honung, flytande

1 tsk

Vitvinsvinäger

1 msk

Olivolja

3 msk

Instruktioner

  1. Vispa ihop senap, honung, vinäger och olja. Tillsätt salt, peppar och smaka ev av med mer honung.
  2. Skölj och repa grönkålen (riv av bladen från stjälkarna). Finhacka den sedan.
  3. Blanda grönkålen med dressingen. Tärna äpplena (behåll skalet på) och blanda ner i salladen. Toppa med valnötter.