ViktVäktarna - Grundrecept pasta

Grundrecept pasta

8
Points®
Total tid
1 tim 33 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
3 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tänker du att det är klurigt att göra egen pasta? Det är det faktiskt inte och du behöver inte ens ha en pastamaskin, bara lite muskler och tålamod.

Ingredienser

Durumvetemjöl

300 g

Ägg

3 st

Instruktioner

  1. Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en grop i det. Knäck i äggen och vispa in mjölet, lite i taget, med en gaffel. Beroende på äggens storlek kan det behövas mer eller mindre mjöl. Knåda sedan till en smidig deg, ca 10 minuter. Degen ska vara hård, men smidig. Rulla ihop till en boll, täck med folie och lägg i kylen ca 1 timme.
  2. Kavla ut degen och forma till önskad pastasort, med kniv, pizzaslicer eller pastamaskin (se instruktioner i manualen).
  3. Koka pastan 2-4 minuter beroende på tjocklek i rikligt saltat vatten.

Anteckning

Det går bra att ersätta vetemjöl med samma mängd fullkornsvetemjöl. Har du en matberedare går det (tro det eller ej) bra att göra degen i den! För en mer lättarbetad deg kan du tillsätta 1 msk olivolja.