Foto av Gryta med kryddig korv och fläskfilé från WW ViktVäktarna

Gryta med kryddig korv och fläskfilé

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Denna läckra köttgryta är oemotståndligt god med minimajs, svamp och paprika. Prova! Den kommer garanterat bli en stor favorit därhemma.

Ingredienser

Fläskfilé

500 g

Korv 12%

120 g, 2 st kryddstarka

Margarin flytande 80%

2 tsk

Syltlök

1 dl

Oliver i saltlag

1 dl, svarta

Paprika

2 st, röd

Minimajs

400 g, 1 burk

Champinjoner

10 st, färska

Inlagd gurka

50 g

Köttbuljong

4 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Vetemjöl

1 msk

Mejram

1 tsk

Instruktioner

  1. Skär korv och filé i skivor. Bryn korv i en tjockbottnad gryta. Ta upp korvarna och bryn filén i fettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över mjölet. Tillsätt syltlök, delade oliver, hackad gurka och strimlad paprika. Slå på buljong och grädde, koka ca 10 min. Skär champinjoner och majs i mindre bitar, blanda ner och låt allt bli varmt. Servera med ris och sallad. Tips! strö gärna över lite skivad salladslök.