Foto av Halloumi Stroganoff med ris från WW ViktVäktarna

Halloumi Stroganoff med ris

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Korv stroganoff är en riktig klassiker som brukar gå hem hos de flesta. Men varför inte testa att göra den i en lakto-ovo-vegetarisk tappning med halloumi istället för korv? Sältan från osten och de söta morötterna gör halloumi stroganoff till en riktig hit, inte bara för dig som är vegetarian!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Halloumi

150 g

Rapsolja

½ msk

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomatpuré

3 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Krossade tomater

1 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Senap (dijon)

1 msk

Balsamvinäger

1 msk

Timjan

2 tsk

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja. Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, låt fräsa med ett tag.
  3. Häll på matlagningsbas, krossade tomater och lägg ner buljongtärning. Skala och skär morötter i stavar eller riv grovt på rivjärn och lägg ner i grytan. Låt puttra några minuter.
  4. Smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar, men rör inte för mycket. Servera med ris och sallad.

Anteckning

För en matigare gryta, blanda ner 1 dl torra röda linser tillsammans med vätskan, kom bara ihåg att den måste koka lite längre då.