ViktVäktarna - Halloweencupcakes

Halloweencupcakes

6
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Söta små chokladmuffins Halloween-style!

Ingredienser

Färskost 11%

300 g

Florsocker

2 msk

Karamellfärg

¾ tsk, ¼ tsk av vardera grön, blå och lila karamellfärg

Vetemjöl

5 dl

Kakao

4 msk

Vaniljsocker

2 tsk

Bakpulver

1 tsk

Salt

½ tsk

Socker

1¾ dl

Margarin 60%

50 g

Ägg

2 st

Grekisk yoghurt 0%

5 dl

Mjölk 0,5%

2 dl

Vitvinsvinäger

1 tsk

Karamellfärg

30 g, röd

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mixa ihop färskost och florsocker. Dela upp i tre delar och blanda ner de olika karamellfärgerna. Häll över i spritspåsar och ställ in i kylen 1 timme. Spritsa på muffinsen.
  3. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och bakpulver i en bunke.
  4. Vispa ihop socker, margarin och ägg till en fluffig smet. Blanda ner yoghurt, mjölk, vinäger och röd karamellfärg. Vänd ner mjölblandningen. Överarbeta inte smeten.
  5. Fyll 20 muffinsformar nästan hela vägen upp och sätt in i ugnen tills en provsticka kommer ut ren, ca 20 minuter. Låt svalna helt.

Anteckning

Vi toppade cupcakesen med söta små godisögon också, som går att köpa i hobbyaffärer. Dessa är naturligtvis inte nödvändiga, men roliga!