Foto av Hasselnötsbrownies från WW ViktVäktarna

Hasselnötsbrownies

4
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
60
Svårighetsgrad
Medel
Underbara små brownies med hasselnötter och bitar av mörk choklad. En perfekt avslutning på middagen eller som en läcker godsak till kaffet.

Ingredienser

Margarin 80%

225 g

Choklad mörk

200 g

Ägg

8 st

Socker

2¾ dl

Vetemjöl

6½ dl

Bakpulver

2 tsk

Kakao

¾ dl

Hasselnötter

70 g, finhackade

Instruktioner

  1. Smält margarin och 100 g choklad i vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner i choklad- och margarinblandningen.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och hasselnötter och blanda ner i chokladmassan.
  3. Grovhacka resten av chokladen och blanda ner. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen 180° ca 15-20 minuter.
  4. Skär i bitar medan den är varm och servera.