Havets Wallenbergare med dillsås och ärter
11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk Wallenbergare är en variant på pannbiff, ofta bestående av kalvfärs, ägg och grädde. Här har vi en variant på Wallenbergaren fast med fisk istället, närmare bestämt torsk och lax. Smaksatta med hummerfond, dill, gräslök och citron. Serverade med potatis, dillsås och ärter.
Ingredienser
Potatis
800 g
Torsk
300 g
Lax
300 g
Hummerfond
1½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
1 st
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
1 dl
Dill
2 msk, hackad
Gräslök
2 msk, hackad
Citron
1 st
Formfranska fullkorn, typ rasker
2 skiva(or), gärna dagsgamla
Rapsolja
1 msk
Gräddfil 12%
2 dl
Dill
½ dl
Gröna ärter
200 g