ViktVäktarna - Havrekakor med ingefära och apelsin

Havrekakor med ingefära och apelsin

2
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
22
Svårighetsgrad
Lätt
En läcker havrekaka till kaffet är helt rätt om du är sugen på något sött.

Ingredienser

Vetemjöl

50 g

Bikarbonat

¼ tsk

Ingefära

1 tsk, malen

Havregryn

150 g

Margarin flytande 80%

50 g

Farinsocker

75 g

Apelsin

1 st, rivet skal

Ägg

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda ihop mjöl, bikarbonat och ingefära i en skål och blanda sedan ner havregryn.
  3. Vispa ihop margarin och farinsocker i en separat skål tills det blir en krämig smet. Vispa sedan ner rivet apelsinskal och ägg till en slät smet. Blanda ner mjölblandningen.
  4. Klicka ut 22 klickar på plåten med lite mellanrum. Platta till klickarna lätt och grädda i ugn 12-15 minuter eller tills kakorna blir gyllenbruna. Lägg över på ett galler för att svalna.

Anteckning

Låt kakorna svalna och förvara dem sedan i en lufttät burk på bakplåtspapper. De håller då i upp till en månad.