ViktVäktarna - Havremuffins med hallon och fröer

Havremuffins med hallon och fröer

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
När du är sugen på fika, men också hungrig är dessa rustika havremuffins med hallon, äpple, kanel och fröer lösningen. Lika goda som matiga!

Ingredienser

Vetemjöl med fullkorn

250 g

Havregryn

125 g

Rörsocker

50 g

Bakpulver

1 msk

Kanel

1 tsk

Salt

1 nypa(or)

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Hallon

125 g

Ägg

2 st

Yoghurt, fruktyoghurt 0,5%

2 dl, vanilj

Mjölk 0,5%

½ dl

Havregryn

2 msk

Solroskärnor

1 msk

Pumpakärnor

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda ihop mjöl, havregryn, socker, bakpulver, kanel och salt.
  3. Riv äpple och blanda ner i mjölblandningen tillsammans med hallon.
  4. Vispa ihop ägg, yoghurt och mjölk och blanda ner det i mjölblandningen. Fördela smeten i 12 muffinsformar och strö över havregryn, solros- och pumpakärnor. Sätt in i ugnen tills de är gyllene och inte kletiga i mitten (kolla av med provsticka), ca 20 minuter.