ViktVäktarna - Helstekt blomkål med citron och kapris

Helstekt blomkål med citron och kapris

1
Points® value
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Julskinka i all ära, men liite förnyelse på julbordet vill vi väl ändå ha? Testa att byta ut, eller komplettera, den klassiska julskinkan med denna helstekta blomkål toppad med en citron- och kaprisolja.

Ingredienser

Blomkål

1 stor(t)/stora

Olivolja

2 msk

Citron

2 st

Persilja

1 msk, hackad

Kapris

1 msk, hackad

Salt

¼ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skär av bottnen på blomkålen och ställ den på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med 1 msk olja och sätt in i ugnen 30-40 minuter.
  3. Blanda ihop 1 msk rivet citronskal och 1 msk pressad saft med 1 msk olivolja, persilja, kapris och salt.
  4. Pensla över blomkålen och servera.