Foto av Helstekt oxfilé med potatiskaka och fyllda tomater från WW ViktVäktarna

Helstekt oxfilé med potatiskaka och fyllda tomater

10
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig kreation med små fyllda tomater och potatiskaka. Riktig gott till helstekt oxfilé.

Ingredienser

Potatis

600 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Ägg

1 st

Ost riven 17%

3 msk

Oxfilé

500 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Cocktailtomater

8 st

Färskost 11%

4 msk

Basilika

1 msk

Sallad

100 g, blandad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skiva potatis tunt, gärna med mandolin. Lägg potatisen i en brödform klädd med bakplåtspapper. Vispa samman matlagningsbas och ägg. Krydda med salt och peppar och häll över potatisen. Strö över osten och ställ formen i ett vattenbad i mitten av ugnen tills potatisen blivit mjuk, ca 40 minuter.
  3. Sänk värmen i ugnen till 150°.
  4. Putsa oxfilén och bryn runt om i margarin. Krydda med salt och peppar. Lägg den i en ugnsfast form och sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är knappt 60° (för medium). Ta ut köttet och låt det vila i aluminiumfolie i ca 10 minuter innan det skivas upp.
  5. Rör samman färskost och basilika. Krydda med salt och peppar. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur fruktköttet. Fyll tomaterna med färskosten.
  6. Servera köttet med potatiskakan, fyllda tomater och sallad.