Foto av Het gazpacho från WW ViktVäktarna

Het gazpacho

2
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En från början andalusisk soppa som det finns lika många recept på som det finns tomater i spanien. Här är en smarrig variant.

Ingredienser

Tomat

300 g

Gurka

½ st

Paprika

½ st, röd

Schalottenlök

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Basilika

½ kruka(or)

Rödvinsvinäger

1 msk

Olivolja

1 msk

Grönsaksbuljongtärning

¼ st

Vatten

¾ dl

Bröd ljust/vitt

1 skiva(or)

Olivolja

½ msk

Paprika

¼ st

Gurka

¼ st

Instruktioner

  1. Dela och kärna ur tomaterna. Skär gurka och paprika på hälften och kärna ur. Mixa grönsaker, lök, chili, basilika fint. Häll i vinäger, olivolja, smulad buljongtärning och vatten. Kör soppan så att den blandas. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i små glas och ställ kall. Pensla brödet med olivolja. Skär i mindre bitar. Rosta det i en varm stekpanna. Skär paprika och gurka fint. Toppa soppan med brödkrutonger, paprika och gurka.