ViktVäktarna - Het kålsoppa

Het kålsoppa

1
Points® value
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här soppan värmer gott en kylig dag. Eller är det så att man ska äta het mat när det är varmt ute, välj du.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Paprika

1 st, röd

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Krossade tomater

1 förp

Tomatpuré

1 msk

Paprikapulver

1 tsk

Salt

1 krm

Peppar

1 krm

Vitkål

½ st

Dill

1 knippe(n)

Cayennepeppar

2 krm

Chilipeppar

2 krm

Instruktioner

  1. Finhacka lök, vitlök och paprika. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten, buljongtärningar, krossade tomater, tomatpuré och paprikapulver. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka vitkålen i små bitar, lägg i kastrullen och hacka ner dill. Koka ytterligare ca 30 minuter, tills kålen blivit mjuk. Smaka av med cayennepeppar, chilipeppar, salt och svartpeppar.