Foto av Het kasslergratäng från WW ViktVäktarna

Het kasslergratäng

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kasslergratäng med smaker som faller de flesta i smaken. Serveras med pressad potatis som kan "götta" ihop sig med den goda såsen.

Ingredienser

Kassler (fett bortskuret)

500 g

Paprika

1 st

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Potatismjöl

½ msk

Fraiche 5%

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Chilisås, tomat

1 dl, het

Curry

1 tsk, 1-2 tsk

Sambal oelek

1 tsk, 1-2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Potatis

800 g

Sallad

2 dl

Cocktailtomater

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Skiva kasslern och lägg i en ugnsfast form. Strimla paprika och purjolök och lägg över kasslern. Pudra över potatismjöl.
  3. Vispa ihop fraiche, matlagningsgrädde, chilisås, curry, sambal oelek och pressad vitlök. Häll såsen över kasslern och ställ in i ugnen i ca 20 min eller tills den är klar.
  4. Koka potatis under tiden. Servera kasslergratängen med pressad potatis, sallad och tomater.
  5. Tips! Koka ihop såsen innan du häller den över kasslern för att bättre få fram smakerna. Krydda mer om du vill ha såsen hetare.