ViktVäktarna - Het morotssoppa med ingefära

Het morotssoppa med ingefära

1
Points® value
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En smakrik och väldigt god morotssoppa. Ingefära, vitlök, harissa, spiskummin och koriander samspelar på ett helt ljuvligt sätt i denna enkla soppa.

Ingredienser

Morot

600 g

Ingefära

1 bit(ar)

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Harissapasta

1 msk

Spiskummin

1 tsk

Koriander

½ tsk, malen

Vatten

9 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Koriander

1 knippe(n)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Dela morot i mindre bitar, riv ingefära och finhacka vitlök.
  2. Värm olja i en gryta och fräs ingefära och vitlök hastigt. Blanda ner harissa, spiskummin och koriander och låt steka med ytterligare 1 minut. Blanda ner morotsbitarna, vatten och buljongtärning. Låt koka upp och sedan sjuda under lock tills moroten är mjuk, ca 15 minuter.
  3. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Toppa med hackade örter.

Anteckning

Harissapasta är ordentligt het, så börja med en mindre mängd och smaka av efter hand om du är känslig för stark mat.