ViktVäktarna - Heta räkor med wokade haricots verts

Amirs heta räkor med wokade haricots verts

9
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här snackar vi vardagslyx à la Amir, mästerkocken. Smöriga krutonger toppade med haricots verts wokade med sesamolja, vitlök, soja och honung och chili- och vitlöksstekta räkor. Tar ingen tid alls och smakar såå mycket!

Ingredienser

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

200 g

Smör

1 msk

Haricots verts

600 g

Sesamolja

1 tsk

Matolja

2 msk

Vitlök

4 klyfta(or)

Japansk soja

½ dl

Honung

1 msk

Skalade räkor

600 g, (ca 2 kg med skal)

Chilipeppar

1 st, röd/röda, finhackad

Lime

1 st

Krasse

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Tärna brödet och lägg i en skål. Smält smör häll över brödet. Salta och blanda runt. Sätt in i ugnen tills de är knapriga och gyllenbruna, ca 10 minuter. Håll koll så de inte blir brända.
  3. Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta ordentligt. Koka haricots vertsen 4 minuter. Häll av vattnet.
  4. Hetta upp sesamolja och hälften av matoljan i en stor stek- eller wokpanna. Pressa ner två vitlöksklyftor och lägg ner haricots vertsen. Stek på hög värme i 2-3 minuter. Rör om då och då.
  5. Blanda ihop soja och honung och häll på. Stek i 1 minut till. Lägg upp på ett fat.
  6. Värm resterande olja i samma stekpanna. Lägg i räkorna tillsammans med pressad vitlök och finhackad chili. Fräs 30 sekunder på hög värme.
  7. Lägg krutongerna i botten på ett fat, lägg på harcots vertsen och sen räkorna. Pressa över lime, garnera med krasse och servera.