Foto av Höstgryta från WW ViktVäktarna

Höstgryta

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig höstgryta gjord på fläskfilé, kantareller och blomkål. Servera med pressad eller kokt potatis och haricot verts.

Ingredienser

Potatis

800 g

Fläskfilé

600 g

Lök

8 medelstor(t)/medelstora, 6-8 steklökar

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vetemjöl

1 msk

Matlagningsvin

1½ dl, rött

Vatten

1 dl

Senap

1 msk, osötad

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora, litet

Kantareller

300 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Timjan

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Skala potatisen. Putsa och skiva filén. Skala löken. Stek filén i 2 tsk margarin på båda sidor, krydda med salt och peppar. Lägg i löken och låt den steka med. Strö över mjöl och häll på vin, vatten, senap och grädde. Låt det puttra under lock ca 20-25 min. Koka potatisen. Dela blomkålen i mindre buketter och lägg ner i köttgrytan när det återstår ca 10 min. Stek kantarellerna i 2 tsk margarin och lägg i grytan tilsammans med timjan. Servera med pressad potatis och haricots verts.