ViktVäktarna - Hummusbowl med rostad pumpa och belugasallad

Hummusbowl med rostad pumpa och belugasallad

3
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En hummusbowl med den lenaste, krämigaste hummus du någonsin smakat! Dessutom fylld med pumpa som får rostas tills den är alldeles karamelliserad på utsidan och mjuk på insidan och en väldigt fräsch belugasallad. Väldigt gott!

Ingredienser

Kikärter, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Tahini, med salt

2 msk

Citron

2 st

Vitlök

4 klyfta(or)

Olivolja

1½ msk

Spiskummin

1½ tsk

Torra belugalinser

2 dl

Tomat

3 st

Persilja

1 knippe(n)

Chilipeppar

1 st, röd/röda, röd

Lök

1 st, röd/röda

Butternutpumpa

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Sätt ugnen på 200° varmluft.
  3. Skala och skär upp pumpan i ca 2x2 cm-tjocka bitar och blanda med olja och salt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de mjukat och fått ordentligt med färg, ca 25 minuter.
  4. Lägg avrunna kikärter i en kastrull och häll på vatten så att det precis täcker, koka upp och låt sjuda 10 minuter. Lägg ner 3 skalade vitlöksklyftor de sista 2 minuterna. Häll av kokvattnet, men spara 2 dl. Skölj ärterna och vitlöken i kallt vatten så att de svalnar.
  5. Lägg kikärter, vitlök, tahini och lite pressad citron i en matberedare och mixa till en helt slät puré, minst 5 minuter. Spä med kikärtsvattnet lite i taget tills du har en krämig konsistens. Blanda ner olja och smaka av med spiskummin, salt och ev. mer citron. Ställ in i kylen tills allt är klart.
  6. Tärna tomat och finhacka persilja, chili, resterande vitlök och rödlök. Blanda ihop med linser och pressad citron.
  7. Bre ut hummus i djupa tallrikar och fyll på med rostad pumpa och belugasallad.