ViktVäktarna - Indisk färsgryta

Indisk färsgryta

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik och matig indisk gryta med nötfärs, tomat, potatis och haricots verts, smaksatt med garam masala, ingefära och spiskummin.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Ingefära

5 cm, färsk

Potatis

200 g

Ris, okokt

2 dl

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 5%

400 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Tikka masala, utan socker

1 msk

Spiskummin

1 tsk

Gurkmeja

1 tsk

Tomater, hela konserverade

1 förp, plommontomater

Vatten

2 dl

Haricots verts

150 g

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Skala hacka lök. Skala och riv ingefära fint. Skala och tärna potatis.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken tills den är mjuk. Blanda ner färs, pressa ner vitlök och blanda ner ingefära. Låt fräsa med en stund. Blanda ner kryddorna och låt fräsa med 1 minut.
  4. Blanda ner potatis, tomater och vatten i färsgrytan. Låt koka upp och sjud sedan under lock ca 15 minuter. När det återstår ca 5 minuter, blanda ner haricots verts. Spä ev. med mer vatten. Smaka av med salt och peppar och toppa med hackad koriander.
  5. Servera med ris.

Anteckning

Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt. Det är också gott att byta ut ris mot naanbröd.