Indisk linsgryta med blomkål
10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Låt dig inte skrämmas av den långa ingredienslistan. Som många andra indiska rätter består denna ljuvliga vegetariska gryta av massor med härliga kryddor. Förbered matlagningen genom att blanda ihop alla kryddor i en skål innan du sätter igång så blir det inte så rörigt i köket.
Ingredienser
Ris, okokt
2 dl
Lök
1 st, gul/gula
Rapsolja
1 tsk
Curry
2 tsk
Spiskummin
2 tsk
Koriander
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Kanel
1 tsk
Kardemumma
1 tsk
Vatten
1 dl, ½-1 dl
Tomatpuré
3 msk
Ingefära
1 bit(ar), ca 3 cm
Vitlök
1 klyfta(or)
Kokosmjölk, lätt
4 dl
Grönsaksbuljongtärning
2 st
Röda torra linser
2 dl
Blomkål
1 medelstor(t)/medelstora
Paprika
1 st
Rapsolja
2 tsk
Lime
1 st
Koriander
1 kruka(or)