ViktVäktarna - Italiensk kycklinggryta

Italiensk kycklinggryta

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig, mustig tomatbaserad gryta med kyckling och svamp, smaksatt med vin, basilika och timjan. I receptet har vi valt att servera den med ris, men givetvis funkar det minst lika bra med någon smarrig pasta!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

2 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

2 st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vatten

2 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Tomatpuré

3 msk

Krossade tomater

1 förp

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Ris, okokt

2 dl

Basilika

1 kruka(or)

Timjan

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Hetta upp margarin i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna runt om, salta och peppra. Lägg sedan över dem i en stor gryta.
  2. Skiva lök och champinjoner. Stek i margarin i stekpannan. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och låt det puttra en stund. Häll över i grytan med kyckling.
  3. Blanda i tomatpuré, krossade tomater och matlagningsvin i grytan och låt koka på medelvärme i ca 20 minuter.
  4. Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda ner hackade färska kryddor i kycklinggrytan och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

Anteckning

Färska örter ska alltid tillsättas precis innan servering för att behålla så mycket smak som möjligt. Torkade örter däremot tillsätts med fördel så tidigt i tillagningen som möjligt för maximal smak.