ViktVäktarna - Italiensk panzanella

Italiensk panzanella

4
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En härlig tomat- och brödsallad toppad med basilika och parmesan från Toscana. Servera som förrätt eller tillbehör.

Ingredienser

Cocktailtomater

250 g

Soltorkade tomater i olja, avrunna

3 st

Schalottenlök

1 st

Olivolja

1 msk

Vatten

1 msk

Rödvinsvinäger

2 msk

Fralla

1 st, ett par dagar gammal

Parmesanost

1 dl

Basilika

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Halvera tomater. Grovhacka soltorkade tomater och skala och finhacka schalottenlök.
  2. Mosa ihop tomaterna i en bunke så att vätskan kommer ut. Blanda ner soltorkade tomater, lök, olja, vatten och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär bröd i mindre bitar och lägg på ett fat. Lägg över tomatblandningen och toppa med parmesan och basilika. Servera.

Anteckning

Har du ingen torr fralla hemma? Grilla en färsk i ugnen så får du samma resultat.