ViktVäktarna - Italienska soppan

Italienska soppan

1
Points® value
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Tomat är en basvara i det italienska köket, så även i denna soppa. Spetsad med vitlök och basilika når den det äkta italienska.

Ingredienser

Cocktailtomater

500 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Lök

2 st, gul/gula

Krossade tomater

2 förp, eller passerade

Grönsaksbuljongtärning

4 st

Basilika

1 kruka(or)

Salt

1 krm

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela tomater på hälften och pressa vitlök över tomaterna, rör runt. Lägg i en ugnsform.
  3. Skala och dela lök och lägg i ugnsformen med tomaterna. Rosta i ugn 20-25 minuter.
  4. Lägg över de rostade grönsakerna i en gryta och häll i krossade tomater och buljongtärningar. Låt koka tills buljongtärningarna löst sig och mixa sedan lätt.
  5. Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar.