ViktVäktarna - Japanska pannkakor (Okonomiyaki)

Okonomiyaki med räkor

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Okonomiyaki, ungefär som Japans svar på pizza i USA, alltså streetfood. Fast i pannkaksform. Okonomiyaki kan toppas med lite allt möjligt så var inte rädd för att testa olika kombinationer. Och bli inte avskräckt av att här är många ingredienser, det är absolut ingenting som är svårt att laga. Testa det, du lär inte bli besviken!

Ingredienser

Vatten

½ dl

Japansk soja

½ dl

Worcestershiresås

½ dl

Ingefära

1 tsk, torkad

Chilisås, tomat

½ dl

Socker

1 tsk

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Risvinäger

1 msk

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Spetskål

1 huvud(en)

Salladslök

1 knippe(n)

Silkestofu

200 g

Ägg

8 st

Vetemjöl

2 dl

Skalade räkor

300 g

Rapsolja

4 tsk

Majonnäs, lätt 30%

4 tsk

Schalottenlök

2 st

Gari

40 g

Wasabi

2 tsk, wasabipasta

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, soja, worcestershiresås, ingefära, chilisås och socker i en kastrull. Vispa ut majsstärkelse i vinägern och blanda ner i såsen. Koka tills det tjocknat och låt därefter bli helt kall i kylen.
  2. Koka upp vatten med buljongtärning och låt det svalna.
  3. Strimla kål och salladslök fint. Tärna tofu.
  4. Vispa ihop ägg, mjöl och buljong till en slät smet. Blanda ner kål, tofu, räkor och salladslök och stek fyra pannkakor i olja i en panna.
  5. Toppa pannkakorna med okonomiyakisåsen, skivad schalottenlök, gari, wasabipasta och majonnäs.

Anteckning

Vill du ta en smart genväg kan du strunta i att laga Okonomiyakisåsen och istället köpa den färdig. De finns dessvärre inte i vanliga livsmedelsbutiker, så då får du söka dig till en butik som säljer asiatiska livsmedel, i stan eller på nätet.