Kalkon med grillad vattenmelon- och avokadosallad
11
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kombinationen fetaost, vattenmelon och mynta är en riktig favorit. Här har vi slängt melonen på grillen tillsammans med avokado, persika och marinerad kalkon och sen blandat ihop det med quinoa. Och så en jalapeñodressing till det. Melon- och fetaostsallad 2.0 så att säga.
Ingredienser
Kinesisk soja
2 msk
Rapsolja
1 msk
Honung, flytande
1 msk
Senap (dijon)
½ msk
Kalkonbröstfilé
500 g
Quinoa, okokt
2 dl
Avokado
1 liten(t)/små
Vattenmelon
500 g, ca ½ minivattenmelon
Persika
1 st
Mangold
70 g
Mynta
2 msk, hackad
Salladsost (feta) 25%
50 g
Fraiche 5%
2 msk
Lime
1 msk, pressad, 1-2 msk
Honung, flytande
1 msk
Jalapeño, färsk
½ st