ViktVäktarna - Kalkon med grillad vattenmelon- och avokadosallad

Kalkon med grillad vattenmelon- och avokadosallad

11
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kombinationen fetaost, vattenmelon och mynta är en riktig favorit. Här har vi slängt melonen på grillen tillsammans med avokado, persika och marinerad kalkon och sen blandat ihop det med quinoa. Och så en jalapeñodressing till det. Melon- och fetaostsallad 2.0 så att säga.

Ingredienser

Kinesisk soja

2 msk

Rapsolja

1 msk

Honung, flytande

1 msk

Senap (dijon)

½ msk

Kalkonbröstfilé

500 g

Quinoa, okokt

2 dl

Avokado

1 liten(t)/små

Vattenmelon

500 g, ca ½ minivattenmelon

Persika

1 st

Mangold

70 g

Mynta

2 msk, hackad

Salladsost (feta) 25%

50 g

Fraiche 5%

2 msk

Lime

1 msk, pressad, 1-2 msk

Honung, flytande

1 msk

Jalapeño, färsk

½ st

Instruktioner

  1. Blanda ihop soja, olja, honung och senap och lägg i en påse tillsammans med kalkonen. Låt marinera 30-60 minuter.
  2. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  3. Blanda ihop fraiche, pressad lime, honung och finhackad jalapeño.
  4. Grilla kalkonen runt om på grillen tills innertemperaturen är 65°, ca 20 minuter. Skiva upp.
  5. Halvera avokado och skiva melon och persika. Grilla tills de fått fin färg. Skiva upp avokadon.
  6. Lägg upp quinoa på ett serveringsfat och blanda med mangold. Fyll på med den grillade frukten och uppskivade kalkonen och toppa med mynta och smulad fetaost. Ringla över dressing och servera.