Kalkon kung pao med ris och brysselkål
9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kung pao är en traditionell kycklingrätt från Sichuanprovinsen i Kina med mycket smak. Här har vi bytt ut kycklingen till kalkon och lagt till brysselkål och det blir bara så gott!
Ingredienser
Jasminris okokt
2 dl
Sichuanpeppar
2 tsk
Majsmjöl
2 msk
Kalkonbröstfilé
500 g
Japansk soja
3 msk
Honung, flytande
2 msk
Risvinäger
1 msk
Sherry 17%
1 msk, (kan uteslutas)
Vitlök
3 klyfta(or)
Salladslök
1 knippe(n)
Chilipeppar
1 st, röd/röda
Brysselkål
300 g
Rapsolja
1 msk
Chilipeppar
6 st, röd/röda, små torkade