ViktVäktarna - Kalkonburgare med pumpapommes

Kalkonburgare med pumpapommes

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillade kalkonburgare med pumpapommes och en BBQ-majonnäs vid sidan av.

Ingredienser

Salladslök

½ knippe(n)

Kalkonfärs 10%

500 g

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

BBQ-sås

2 msk

Butternutpumpa

800 g

Rapsolja

2 tsk

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Sallad

70 g

Tomat

2 st

Inlagd gurka

16 skiva(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Finhacka salladslök och blanda ihop det mesta med kalkonfärs, ströbröd, hälften av BBQ-såsen och salt och peppar. Låt stå och vila minst 10 minuter i kylen. Forma sedan till burgare och grilla tills de är genomstekta.
  3. Skala och skär under tiden pumpa i stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och salt. Sätt in i ugnen tills de är mjuka och fått fin färg, ca 15 minuter.
  4. Blanda ihop majonnäs med resterande BBQ-sås och salladslök.
  5. Rosta eller grilla burgarbröden på insidan och lägg på burgare, sallad, skivad tomat, ättiksgurka och BBQ-majonnäsen.