ViktVäktarna - Kall räk- och laxpaj

Kall räk- och laxpaj

9
Points®
Total tid
32 min
Förberedelse
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Paj med lax, räkor, ägg och avokado som serveras kall. En god och trevlig rätt att bjuda på, kanske som en del av en buffé eller till midsommar?

Ingredienser

Margarin 80%

75 g

Kavring

225 g

Ägg

2 st

Lax kallrökt

150 g

Skalade räkor

150 g, ½ kg med skal

Avokado

1 liten(t)/små

Lök

½ st, röd/röda

Fraiche 5%

1 dl

Citron

1 klyfta(or), pressad

Skalade räkor

150 g, ½ kg med skal

Citron

1 st

Dill

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka äggen så att de blir hårdkokta. Låt svalna.
  2. Kör brödet till smulor i en matberedare. Smält margarinet och blanda det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en pajform, 26 cm i diameter. Ställ formen kallt medan du gör fyllningen.
  3. Strimla lax (spara lite till dekoration), hacka räkor och ägg. Skär avokado i små bitar. Finhacka rödlöken. Blanda med fraiche. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  4. Bre ut fyllningen i pajskalet. Ställ gärna in i kylskåp ett par timmar innan servering.
  5. Dekorera pajen med räkor, lax, citronskivor och dill.