ViktVäktarna - Kikärtsburgare med rödbetor och ärtröra

Kikärtsburgare med rödbetor och ärtröra

6
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Veganska kikärtsburgare toppade med en syrlig ärtröra och rivna rödbetor. Förbaskat gott om vi får säga det själva!

Ingredienser

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Vitlök

2 klyfta(or)

Garam masala, utan socker

1 msk

Spiskummin

1 tsk

Cayennepeppar

1 krm

Ströbröd (skorpmjöl)

½ dl

Rapsolja

1 msk

Rödbetor, förkokta

2 st

Gröna ärter

200 g

Citron

1 msk, pressad

Mynta

1 tsk, torkad

Fiberrika hamburgerbröd

4 st

Spenat, färsk

65 g

Instruktioner

  1. Häll av kikärterna, men spara spadet. Blanda kikärterna med hackad vitlök, garam masala, spiskummin och cayennepeppar i en matberedare. Mixa till en finmald konsistens. Addera 3 msk kikärtsspad och mixa ihop till en slät smet. Häll över i en bunke och blanda ner ströbröd. Forma till fyra burgare. Låt stå kallt minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Värm olja i en panna och stek burgarna tills de fått fin färg runt om. Sätt in i ugnen ca 15 minuter tills de är helt klara.
  4. Riv rödbetorna grovt.
  5. Mixa de gröna ärterna grovt med en stavmixer och blanda ner pressad citron och mynta. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fyll hamburgerbröden med spenat, ärtröra, burgare och rivna rödbetor.