![ViktVäktarna - Kimchi fried rice](https://v.cdn.ww.com/media/system/wine/60755dd5188791002dbb3c54/1324fbcb-1eb0-4465-ab35-cad9fcf3305a/yrha59ac2rzi7aqfhe0u.jpg?fit=crop&height=800&width=800&enable=upscale&quality=80&auto=webp&optimize=medium)
Kimchi fried rice
6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fried rice är perfekt snabb och god vardagsmat när du har överblivet kokt ris i kylen! Och har du inte det, går det bra att koka upp och låta det svalna innan du steker det. Denna variant av fried rice är med kimchi, en riktig klassiker i Korea, som serveras med ett stekt ägg, sesamfrön och frasiga sjögräschips. Vardagslyxig pytt i panna kan man säga.
Ingredienser
Ris, rundkornigt, okokt
2 dl
Morot
3 medelstor(t)/medelstora
Vitlök
2 klyfta(or)
Ingefära
1 bit(ar)
Salladslök
3 st
Kimchi
3 dl, (spara spadet)
Japansk soja
2 msk
Sesamolja
2 tsk
Ägg
4 st
Sjögräschips
4 msk
Sesamfrön
4 tsk