Kimchinudlar
10
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabb och (otroligt) smakrik vardagsmiddag! Breda vetenudlar serverade med kimchi, soja och gochujang. Toppad med sötsyrlig svartkål, sesamfrön och rostad lök. Breda vetenudlar hittar du i välsorterade matbutiker eller en asiatisk butik. Får du inte tag på dem funkar det fint att välja tagliatelle, helst utan ägg.
Ingredienser
Vetenudlar okokta
300 g
Svartkål
150 g
Rapsolja
2 tsk
Citron
1 st
Honung, flytande
½ msk
Sesamolja
1 tsk
Kimchi
2 dl
Gochujang (chilipasta)
½ msk
Japansk soja
1½ msk
Äggula
4 st
Sesamfrön
2 msk
Rostad lök
4 msk
Salladslök
2 st
Gochugaru (koreanska chiliflingor)
2 tsk