ViktVäktarna - Kladdig kaffe- och chokladkaka

Kladdig kaffe- och chokladkaka

7
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
14
Svårighetsgrad
Medel
En saftig och kladdig chokladkaka med smak av kaffe. Passar, så klart, utmärkt till eftermiddagskaffet!

Ingredienser

Choklad mörk

100 g

Socker

160 g

Kakao

30 g

Smör

30 g

Salt

¼ tsk

Vatten

1 dl, kokande

Kaffe

3 msk, kokt

Äggula

2 st

Vetemjöl

35 g

Äggvita

4 st

Kakao

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka choklad och blanda ihop med socker, kakao, smör och salt. Tillsätt kokande vatten och kaffe och blanda ihop till en slät smet. Låt svalna och vispa ner äggulor. Sikta ner mjöl.
  3. Vispa äggvitor till hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner). Vänd försiktigt ner i chokladsmeten.
  4. Häll smeten i en springform (Ø ca 24 cm) med bakplåtspapper och sätt in i nedre delen av ugnen tills kakan stelnat i kanterna men fortfarande är lite dallrig i mitten, ca 20 minuter.
  5. Låt svalna och sedan kallna i kylen. Pudra över kakao innan servering.