Foto av Kladdkaka med bär från WW ViktVäktarna

Kladdkaka med bär

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Lätt
Vem älskar inte kladdkaka? Servera den med mycket färska bär!

Ingredienser

Smör

100 g

Socker

2½ dl

Ägg

2 st

Vetemjöl

1 dl

Kakao

3 msk

Vaniljsocker

1 tsk

Vaniljstång

½ st

Bär, färska

4 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av plattan och rör ner socker och ägg. Blanda ihop, men inte mer. Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och lägg i urskrapade vaniljfrön. Vänd ihop allt till en jämn smet, men tänk på att inte överarbeta smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Du kommer att få en låg kaka med en superhärlig, kladdig mitt. Låt kakan kallna och servera med färska bär som hallon, björnbär, blåbär eller jordgubbar. Tips! Kladdkaka är supergott halvfrusen. Det blir segt och får lite kolatoner.