ViktVäktarna - Klassisk carbonara

Klassisk carbonara

12
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Denna enkla pastarätt är en riktig italiensk klassiker som aldrig blir omodern! Och snabbare än så här kan man knappast komma undan.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Lök

1 st, gul/gula

Bacon

100 g, tärnat

Vitlök

2 klyfta(or)

Äggula

3 st

Parmesanost

40 g

Instruktioner

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet.
  2. Skala och hacka lök.
  3. Värm en panna och stek bacon knaprigt. Ta upp från pannan och stek löken mjuk några minuter. Mosa vitlöksklyftorna lätt med en gaffel och låt steka med några minuter. Ta upp dem igen och lägg tillbaka baconet.
  4. Blanda ner lök och bacon tillsammans med äggulor och kokvattnet i den avrunna pastan, blanda runt tills allt är uppvärmt. Servera med nymald peppar och riven parmesan.

Anteckning

Stekt svamp passar utmärkt till carbonara, testa det!