Foto av Klassisk chili con carne från WW ViktVäktarna

Klassisk chili con carne

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Chili con carne brukar uppskattas för det mesta och går att anpassa till de flesta. Här är ett klassiskt recept som är toppengott!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Krossade tomater

1 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Spiskummin

1 tsk, 1-2 tsk

Chili flakes

1 tsk

Ris, okokt

2 dl

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Sallad

4 dl

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök, morötter och vitlök. Fräs tillsammans med färsen i olja.
  2. Lägg över i en kastrull och tillsätt krossade tomater, buljongtärning, spiskummin och chiliflakes. Låt småputtra under tiden riset kokas. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera chilin med ris och sallad.

Anteckning

En klick fraiche bryter av fint mot hettan i chilin.